joi, 1 martie 2012

ZAMBILELE - FLORILE PRIMAVERII




In culorile lor pline de viata , zambilele sunt florile care iti redau zambetul in diminetile posomorate de primavara . Culorile in care aceste flori se gasesc sunt variate , zambilele prezentand culori de mov , roz , galben , portocaliu , piersica , alb sau rosu . Inaltimea lor este medie cam de 14 cm , gasindu-se totusi si zambile mai inalte .
 In orice culoare s-ar prezenta ele , acestea au acelasi miros imbietor , miros parfumat care ne aminteste ca primavara a sosit .

Zambilele se pot cultiva atat in gradini cat si in locuinta noastra intr-un ghiveci . Sunt flori foarte rezistente la conditiile reci de temperatura , singura precautie pe care trebuie sa o aveti in vedere la zambile fiind faprul ca irigarea lor excesiva , dauneaza plantei si o omoara foarte repede .

Aceasta floare parfumata se gaseste de obicei primavara in locuinta majoritatii oamenilor , datorita mirosului lor minunat si aspectui floral .

                                                 AUTOR : AICHAMIRELA
Alaturi de alte flori care vestesc primavara , zambilele pot fi daruite persoanelor dragi din viata voastra alaturi de un martisor .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu