joi, 1 martie 2012

GHIOCELUL ADUCE PRIMAVARA


Ghioceii sunt unele din cele mai frumoase flori ale primaverii . Aceasta floare minunata , nu numai ca ne incanta prin frumusetea lui , ci ne vesteste cu veselie primavara . Atunci cand vedem ghiocei  in gradini sau pe piata , e un semn clar ca primavara a venit si putem uita de iarna geroasa , aceasta fiind floarea primaverii , numai in anotimpul acesta ghioceii aparand .

Ghiocelul este o floare care nu tine mult , se ofileste foarte repede , insa acest lucru nu il opreste sa fie una din cele mai frumoase flori in miniatura . El se gaseste sub culoare alba , fiind de inaltime mica si foarte slab mirositor . Aceste flori sunt foarte rezistente la frig , capul lor iesind din zapada sfios , semn ca primavara a venit . Daca primavara se anunta rece , ghioceii vor rezista mai mult dar daca vremea este calduroasa , acestia se vor ofili si vor muri relativ repede , fata de alte flori care rezista mai mult la frig decat la caldura .

Aceste flori sunt des oferite de 1 Martie , in Romania fiind de altfel o traditie sa daruiesti persoanei dragi un martisor alaturi de ghiocei .

                                                                AUTOR : AICHAMIRELA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu