joi, 1 martie 2012

TELEFONUL MOBIL - CEA MAI FOLOSITA INVENTIE


Telefonul mobil , se gaseste si sub denumirea de celular . Acesta este cea mai mare inventie de pe pamant , tinand cont de nivelul ridicat la care acesta este folosit .

Multi nu stiu ca telefonul mobil se gaseste in lume inca din anul 1973 , de Martin Cooper , infiintatorul firmei de telefonie mobila MOTOROLA , acesta folosindu-l pentru prima data in New York . Intr-un interviu luat lui Martin Cooper , reporterii intrebandu-l cum de i-a venit ideea sa creeze un telefon portabil , acesta a raspuns ca marele serial Star Trek l-a inspirat , dandu-i ideea sa il creeze .

Primul telefon mobil , Motorola , nu se regasea precum sunt telefoanele mobile din ziua de astazi , acesta cantarind 1 kilogram , fiind foarte mare si greu si de altfel la el se putea vorbi doar 30 de minute , daca era incarcat complet . Incarcarea lui completa dura pe putin 10 ore . Pretul lui era imens , tinand cont de faptul ca doar cei cu bani puteau sa-l achizitioneze , pretul lui echivaland in zilele noastre cu pretul de 7500 de dolari .

Trecand anii , telefoanele mobile au inceput sa fie din ce in ce mai sofisticate si mai performante , in ziua de azi gasindu-se telefoane foarte mici , care dureaza in convorbire si pana la 3 zile si foarte usoare . De asemenea sunt firme de telefonie mobila care garanteaza telefonul mobil pe viata .

Unele din cele mai cunoscute si mai importante firme de telefonie mobila din lume sunt : Samsung , Motorola , Nokia , Ericson , Sagem , Siemens si Apple . In strainatate , cel mai des folosit telefon mobil este I-PHONE , telefon conceput de Apple .
Voi ce firma de telefonie mobila apreciati ? 

                                                        AUTOR : AICHAMIRELA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu