joi, 1 martie 2012

POVESTEA MARTISORULUI


Primavara a venit cu pasi repezi , ignorand cu totalitate iarna , ajutand copacii si florile sa prinda viata .

Prima zi de primavara , mult asteptatul 1 Martie a venit cu nonsalanta si bucurie , pregatindu-ne pentru anotimpul cald .
1 Martie nu este atat de sarbatorit in alte tari , precum este la noi . In Franta spre exemplu , povestea martisorului nu este deloc mediatizata , in mare parte ea neexistand .
Mici si mari , cauta in aceasta zi martisoare potrivite pentru toate persoanele dragi , fiecare semnificand dragostea si toate senitmentele pe care le are fata de celalalt persoana in cauza . Multi dintre romani , ofera martisoare persoanelor dragi , fara macar a sti de ce in aceasta prima zi de primavara calendaristica , se ofera martisoare . In articolul de azi , va vom relata POVESTEA MARTISORULUI :

Traditia martisoarelor dateaza din vremurile antice , cand insasi femeile gete si dace isi puneau la piept pietricele cu lana rosie . Acestea in ziua de 1 Martie , sarbatoreau ziua zeului Marte la romani sau zeul Ares la greci , zeul razboiului . Tot in aceasta zi , ele ofereau o jertfa , constant intr-un animal sacrificat , lor .
De fapt , martisorul reprezinta putere , noroc in bani , dragoste si cariera , dorinta si nu in ultimul rand , arata atentia persoanei care il ofera , pentru persoana draga caruia ii este oferit martisorul .
De altfel , in afara de faptul ca in prima zi de primavara se ofera martisoare , tot in aceasta zi se aleg si babele care-si scutura cojoacele . Acest lucru consta in alegerea de catre oameni a unei zile intre 1-9 martie , ziua care o reprezinta pe fiecare persoana in parte , aratandu-le oamenilor cum le va merge tot anul . Se spune ca daca ziua aleasa de ei este o zi calda si insorita , asa le va fi tot anul de bine .
Sarbatoriti 1 martie cu bucurie , nu uitati sa va alegeti baba norocoasa si oferiti tuturor persoanelor dragi din viata dumneavoastra atentia si martisorul cuvenit .
Un 1 Martie plin de bucurie , dragoste si caldura va dorim !

                                                  AUTOR : AICHAMIRELA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu