marți, 6 martie 2012

CE STITI DESPRE AERUL CONDITIONAT ?





Fie iarna , fie vara , aerul conditionat este alegerea perfecta , acesta oferind atat racoare , cat si caldura , prin reglarea corecta a temperaturii pe care o dorim . Aerul conditionat se realizeaza cu ajutorul aparatelor de aer conditionat , aparate foarte cautate in zilele noastre , neexistand baruri , magazine sau cafenele , sa nu le utilizeze . De altfel , in zilele calduroase de vara , oamenii cauta terase sau baruri care detin aer conditionat , ocolind locurile unde acesta lipseste . Asemenea lor si persoanele care vor sa achizitioneze un autoturism , cauta ca acesta sa detina aer conditionat , foarte necesar pentru a opri incalzirea banchetelor si a scaunelor , mai ales daca acestea sunt din imitatie de piele .
Aerul conditionat este un sistem care controleaza temperatura si umiditatea aerului . Acesta poate raci foarte repede si este foarte folositor in zilele calduroase de vara cand temperatura este insuportabila . Pentru a ne simti in largul nostru , aparatul de aer conditionat ne da optiunea de a ne regla singuri temperatura potrivita , pentru a avea comfortul necesar fiecaruia dintre noi .
De asemenea , aerul conditionat poate si incalzi , pe timp de iarna acesta oferindu-ne o temperatura constanta , necesara in zilele friguroase , pentru a nu ne imbolnavi de virusul gripal , aerul conditionat retinand acest virus in proportie de 50 % .
Aerul conditionat produce un aer foarte curat si sanatos , retinand praful , fumul de tigara , mirosurile neplacute din locuinta . Multi oameni nu stiu ca acesta retine umiditatea din casa , stopand aparitia mucegaiului , lucru necesar mai ales persoanelor care sufera de astm bronsic sau de alergii .
Un lucru care trebuie insa stiut de toate persoanele care folosesc aparate de aer conditionat , este acela ca daca acestea nu sunt intretinute cum trebuie , pot provoca si imbolnavire . Daca aparatul de aer conditionat nu este curatat periodic de particolele de praf si microorganismele care se depun in el , aerul conditionat ne poate provoca o raceala in toata regula .
 Multe persoane care racesc de la aparatul de aer conditionat , considera acest lucru este datorat curentilor de aer , lucru total neadevarat . Totusi , daca aerul conditionat nu este reglat la o temperatura corecta , curentii de aer ne pot provoca dureri de spate , de urechi sau de masele .

                                                                 AUTOR : AICHAMIRELA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu