marți, 6 martie 2012

5 PIETRE PRETIOASE





1. RUBINUL


Rubinul este o piatra superba de culoare roz , rosie sau rubinie . In latina rubin inseamna rosu , fapt care a dat si denumirea pietrei . De altfel , aceasta piatra este rosie datorita ionilor de cromi pe care aceasta le contine .

Rubinul este o piatra originara de pe continentul Asiei , dar se poate intalni pe toate continentele .

Aceste pietre rosii se pot folosi ca materie principala pentru inele , coliere , cercei sau alte bijuterii , dar si in industrie , din ele facandu-se laserii cu rubin .

Este o piatra care iti da incredere deplina in tine si este recomandata persoanelor care vor sa fie in centrul atentiei .

2. SMARALDUL



Smaraldul este o piatra pretioasa de culoare verde , culoare data de ionii de crom si de vanadiu . Aceasta piatra este originara din Egipt , azi intalnindu-se pe toate continentele .

Smaraldul se foloseste mai mult ca piatra pretioasa , aratand superb ca piatra pentru un inel sau un colier . Este recomandat sa poarte smarald , persoanele care nu au incredere mare in ele .

3. TOPAZUL

Topazul este o piatra pretioasa de culoare albastra , avand o stralucire mai aparte . Mineralul provine din insula Topazus , din Marea Rosie , fiind de altfel o piatra pretioasa foarte veche .

Topazul este o piatra pretioasa care se prelucreaza mai greu , fiind foarte fragil si se foloseste la prelucrarea bijuteriilor . 
Piatra este foarte recomandata pentru persoanele singure , care sufera de anxietate .

4. AMETISTUL



Ametistul este o piatra pretioasa , des intalnita in zilele noastre , de culoare lila sau mov , culoare data de ionii de crom .

Despre aceasta piatra se crede ca cine o poarta la gat , scapa de betie .

Ametistul este originar din Brazilia , in zilele noastre gasindu-se si in Rusia sau Germania .

Aceasta piatra pretioasa este in general recomandat sa o poarte persoanelor care sufera de betie sau de anemie .

5. DIAMANTUL



Diamantul l-am lasat la urma , deoarece aceasta piatra pretioasa este cea mai frumoasa , cea mai scumpa si cea mai cautata . Dimantul este mineralul cel mai dur si tocmai de aceea este slefuit cu pulbere de diamant .
In lumea vedetelor , cine nu are un inel cu diamant , e clar ca nu e star .

Diamantul este originar din Grecia , insa se crede ca budistii l-au descoperit . Denumirea lui vine din limba greaca , diamant insemnand indestructibil .

Aceasta piatra pretioasa , se evalueaza dupa greutate , culoare , claritate si taietura . Culoarea lui este alb stralucitor si este o piatra pretioasa recomandata tuturor persoanelor care si-o pot permite .

                                                   AUTOR : AICHAMIRELA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu