vineri, 2 martie 2012

TURISM IN ROMANIA



Multi dintre romani , aleg ca loc de odihna , destinatii din strainatate , exotice sau nu . De asemenea , sunt straini care prefera sa se retraga in Romania pentru o perioada de relaxare mai lunga sau nu , renuntand la plaiurile lor mioritice .
Tara noastra , este extrem de frumoasa , are si ea locuri frumoase care merita vizitate si unele din ele sunt chiar superioare unelor destinatii din strainatate alese de romani sau de straini .
Unele din locurile cele mai frumoase din Romania , unde putem sa petrecem o vacanta de vis , la preturi modice sau nu , ar fi :
LITORALUL MARII NEGRE :
Litoralul Marii Negre este cel mai cautat loc de odihna pe timpul verii , acesta oferindu-ne un nisip fin si o apa perfect curata , in care te poti oglindi . Statiunile de pe malul Marii Negre sunt multe la numar , precum Mamaia , Neptun , Jupiter , Constanta , Saturn , Venus , Mangalia , Costinesti sau Olimp .
Pe litoralul Marii Negre putem gasi multe locuri de cazare , hoteluri care ne ofera toate facilitatile necesare petrecerii unei vacante minunate pe litoral . De asemenea , cei care au o viata de noapte activa , vor gasi in statiunile de pe litoral multe cazinouri , restaurante sau discoteci . Cei care prefera sa doarma noaptea , pot petrece la fel de bine si pe timpul zilei , in Constanta si Mangalia , unde se gasesc de asemenea multe magazine , monumente antice , muzee si cazinouri .
STATIUNI BALNEARE DIN ROMANIA :
Persoanele care vor sa faca cure de dezintoxicare sau au probleme de sanatate , pot imbina utilul cu placutul , petrecand o vacanta de neuitat la Baile Felix . Aici se gaseste cea mai mare statiune din Romania si este cautata de romani , atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna . Statiunea de la Baile Felix se gaseste in apropierea Oradei , in nord-vestul Romaniei . In general , in aceasta statiune se duc persoanele care sufera de reumatism sau de afectiuni ginecologice , apa termala de aici fiind bogata in foarte multe substante minerale .
Baile Herculane este cea mai cunoscuta statiune balneara din Romania , avand 15 izvoare de apa minerala si termala . Persoanele care sufera de stres , de reumatism sau de probleme cardiologice , apeleaza in fiecare an la aceasta statiune , pentru a se insanatosi .
Sovata este o statiune amplasata intr-un loc feeric , in zona padurilor Transilvaniei . Lacul Ursu , pe care aceasta statiune il detine , este unul din cele mai impresionante lacuri din tara , apa lui fiind la fel de rece si la suprafata si la adancime , avand cu adevarat m,ulte proprietati terapeutice asupra organismului omului .
Cei care prefera statiunile de iarna , pot petrece o vacanta cu adevarat minunata la Sinaia sau Predeal . Aici ni se ofera cazare doar la hoteluri si cabane de lux , care includ toate facilitatile necesare petrecerii un concediu superb in munti . Pasionatii de sporturi , pot face aici ski , patinaj , sa se plimbe cu telegondola sau sa se dea cu bobul si sania .
DELTA DUNARII
Delta Dunarii este cel mai minunat loc din Romania , unde putem gasi o intreaga retea de lacuri , insule , paduri tropicale si dune de nisip .
Turistii sunt cazati in hoteluri sau cabane care contin toate facilitatile moderne de care avem nevoie pentru a petrece un sejur superb in mijlocul naturii . Linistea naturii din aceasta zona este impresionabila , aici putand sa petreceti un concediu cu adevarat relaxant . Cei care vor , pot sa se plimbe cu barca , prin Delta , admirand copacii care stau nestingheriti in apa si la urma sa incerce faimosul bors de peste , gatit de localnicii din acest loc .    
MANASTIRILIE DIN ROMANIA :
Multi turisti din strainatate , aleg zona Moldovei ca destinatie turistica , o zona superba in care se gasesc multe manastiri . Unele din aceste manastiri unde va puteti petrece concediul cu credinta , ar fi manastirea Agapia , manastirea Neamtului , Voronet sau Sucevita .
De asemenea si in Bucovina , putem sa vizitam unele manastiri deosebite , precum manastirea Humor .
MARAMURES :
In Maramures , turistii care vor sa vada ceva nou , vor descoperi in localitatea Sapanta , renumitul Cimitir Vesel , unde mormintele contin epitafe comice , fiind o adevarata placere sa te plimbi prin el .
De altfel , in Maramures , putem sa admiram costumele populare pe care localnicii le poarta si traditiile vechi si faimoase care se practica in aceasta zona .
In Romania , vom gasi multe locuri frumoase si in mediul rural si in cel urban , acum depinde de fiecare dintre noi sa le descoperim .
Deci , dragi romani , incercati sa alegeti ca destinatie turistica si Romania , deoarece este o tara minunata , cu peisaje superbe si care merita un plus de atentie in ochii nostrii .
                                                  
                                                                      AUTOR : AICHAMIRELA


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu