vineri, 2 martie 2012

Tot ce trebuie sa stiti despre asigurari




In ziua de azi , orice om detine o asigurare de viata , de sanatate , de locuinta sau de masina .
Numarul celor care ofera polite de asigurare este extrem de mare , dar pentru a nu face publicitate anumitor firme , in acest articol va prezentam in ce constau asigurarile obligatorii sau nu si cam ce ni se ofera in pretul lor .
Din august 2011 , guvernul a decretat o noua lege , care presupune ca tot cetateanul roman sa detina o asigurare de locuinta obligatorie . Pretul ei este relativ mic , constand in aproximativ 1 milion de lei vechi , in functie de necesitatile pe care le are fiecare dintre noi in parte .
Ce presupune aceasta asigurare de locuinta ?
Asigurarea de locuinta consta in faptul ca cel care o face beneficiaza de acoperire totala in caz de incendiu , spargere a locuintei , trasnet , explozii , inundatii sau alte fenomene atmosferice . De mentionat este faptul ca daca aceasta asigurare obligatorie a locuintelor , nu se incheie , riscam sa platim amenzi drastice , constand intre 100 si 500 de ron .
O alta asigurare obligatorie este cea auto . Pretul asigurarii auto difera in functie de firma pe care o alegem sa ne reprezinte . In general pretul ei variaza intre 50 de ron si 200 de ron , in functie de perioada pe care o alegem si de firma cu care incheiem contractul . De altfel , este bine sa stiti faptul ca daca politia va prinde fara asigurarea auto obligatorie , riscati sa primiti o amenda de 500 de ron si 3 puncte de penalizare . Aceasta asigurare consta in acoperirea totala a beneficiarului ei in caz de furt , de incendiu sau de accidente . Asigurarea auto obligatorie este cea mai riscanta dintre toate asigurarile , multe firme refuzand sa plateasca conducatorilor auto daunele cauzate de cel cu care s-a incheiat asigurarea .
Asigurarea de sanatate este obligatorie si este una din cele mai importante asigurari obligatorii , deoarece daca ne imbolnavim , riscam sa nu fim primiti in spital fara ea . Asigurarea obligatorie de sanatate se plateste in general din salariile si pensiile  oamenilor , statul retinandu-si singur contravaloarea ei , pretul constand in aproximativ 100 de ron .
Asigurarea de viata nu este o asigurare obligatorie , ea fiind mai comuna in strainatate decat la noi . Aceasta consta in faptul ca cei care se asigura pe viata , in caz de accident mortal , urmasul asiguratorului ramas in viata , sotia/sotul acestuia sau beneficiarul scris de victima la incheierea asigurarii de viata , primeste o suma importanta de bani . 
Asigurarea Casco este cea mai importanta asigurare de masina , aceasta fiind de asemeni si cea mai scumpa . Insa , persoanele care o incheie , sunt asigurati in totalitate de orice dauna patita de masina in cauza , precum incendii , furt , etc . Aceasta asigurare este de asemeni si cea mai sigura asigurare auto cunoscuta in lumea intreaga . Pretul ei variaza in functie de necesitatile fiecaruia dintre noi .
La ora actuala , vom gasi multe firme care incheie asigurari obligatorii sau nu , depinzand de noi sa facem alegerea corecta .

                                                               AUTOR : AICHAMIRELA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu